Over Sarah Mareels

De lessen bij Stichting Ameezing worden gegeven door Sarah Mareels.
Sarah Mareels is conservatorium gediplomeerd klassiek zangeres en zangdocent met ruim 15 jaar ervaring. Naast haar eigen praktijk Bloeiende Stem, omvat haar werkervaring o.a. gastdocentschap aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, Leiding van Talentklas van Stichting Nationale Koren en workshops aan verschillende doelgroepen van koren tot projecten in het kader van integratie en sociale cohesie. Vakkundigheid en plezier in zingen met oog voor de mens achter de zanger staan bij haar hoog in het vaandel. Ze weet als geen ander hoe samen zingen steeds weer verbinding, samenhorigheid en ontspanning brengt.

Een woordje van Sarah

Dat muziek en zingen bijdraagt aan het menselijk welbevinden, en onze mentale en fysieke gezondheid positief beïnvloedt, vindt gelukkig steeds meer weerklank in de maatschappij. Het is al meer dan 15 jaar de rode draad door alle activiteiten van mijn lespraktijk.

Het leven nodigde mij al vroeg tijdens mijn zangstudie uit om verder te kijken dan de performance en glamour die de klassieke zangwereld in zich kan dragen. Ik werd meermaals uitgenodigd om in het kader van bevordering van sociale integratie door samen zingen, zangworkshops te geven aan de meest uiteenlopende doelgroepen. Ik mocht o.a. zingen met vluchtelingen, met mensen in een penitentiaire instelling, met kinderen waarvan één van de ouders kampte met een verslaving. In 2015 werd ik voor het eerst uitgenodigd om een zangworkshop te geven aan de bezoekers van het Parkinson Café van Den Haag.

Ook hier weer bleek samen zingen steeds weer verbinding, samenhorigheid en ontspanning te brengen. Er werd veel gelachen (en soms ook gehuild), mensen kropen uit hun schulp en de vaak moeilijke dagelijkse realiteit verdween eventjes naar de achtergrond.

Ik werd geraakt door de momenten vol warmte en menselijkheid die in deze workshops naar boven kwamen. In mijn eentje had ik als ZZP-er maar beperkte armslag in het breder beschikbaar maken van dit samen zingen voor de doelgroepen die in onze huidige snelle maatschappij zo vaak tussen wal en schip vallen.

Ik ben dan ook maar wat blij en dankbaar dat de mensen die u als het bestuur van Stichting Ameezing zult leren kennen, zich ook willen inzetten om samen zingen breder toegankelijk te maken voor mensen die door langdurige fysieke of mentale aandoeningen niet terecht kunnen in de reguliere koren/zanglessen.